Visie

Aangezien het tekort aan personeel toeneemt binnen de knelpuntberoepen, die meestal een technische toets hebben, willen wij het verschil maken. Selectie van geschoolde en/of ervaren mensen kent voor ons geen geheimen en hierbij dragen wij kwaliteit hoog in het vaandel.
Door onze activiteiten in andere technische sectoren en ervaring, waaronder ook de automotive, zijn wij in de mogelijkheid de juiste persoon te selecteren voor uw noden.
 
Aangezien technisch talent schaars is, is het zeer belangrijk om kort op de bal te spelen en professioneel de juiste match te maken.

Werking

Om de kwaliteit te garanderen wordt iedere kandidaat door ons grondig en persoonlijk gescreend. Wij zullen deze kandidaat enkel voorstellen indien wij zelf overtuigd zijn en zo wordt tijdverlies vermeden.
 
Wij peilen tijdens de selectie naar competenties, motivatie, ambitie en persoonlijkheid van de kandidaat.
 
Aangezien het gaat over mensen die een specifieke kennis hebben, competentie of een uitzonderlijke ervaring werken wij steeds met een selectiefee. De kandidaat komt meteen vast in dienst en wij werken op basis van een commissieloon. Wij zorgen er hier ook steeds voor dat dit schappelijk en aanvaardbaar is voor iedereen.
 
Wij hanteren de ‘No Cure, No Pay’ methode. Tot op het moment dat onze getalenteerde kandidaat in uw bedrijf begint, kost de samenwerking niets.
 
 
Ook heeft u de mogelijkheid om ons in te schakelen in de dagelijkse werking van uw HR afdeling. Indien u geen eigen HR expert in dienst heeft, kunt u ons op zelfstandige basis inschakelen.
 
Op aanvraag voorzien wij een testing en/of assessment van de sollicitanten. Zo kunt u een dossier raadplegen alvorens een keuze te maken. Dit kan van belang zijn op lange termijn.
Hierbij moeten we herinneren: De kost van een goede kandidaat ligt hoog, maar de kost van een misplaatste werknemer kost u als onderneming nog meer.

Technical HR Experts zoekt dus de ideale match tussen het bedrijf en de kandidaat. Vandaar lijkt ons een afspraak een logisch vervolg, zodat wij de bedrijfscultuur kunnen leren kennen en zo te werken naar een win-win situatie voor beide partijen.